With the exception of independent contractors, applicants for this role will be engaged through Randstad company. When making this application your details will be automatically shared with Randstad company for registration with them, who may also contact you about other opportunities with other clients.

Philips

Production Engineer Moulding (Freelance)

Posted Oct 6, 2021
Project ID: PHILJP00024014
Location
Drachten
Duration
11 months , 4 weeks
(Oct 11, 2021 - Oct 11, 2022)
Hours/week
40 hrs/week
Payrate range
38 - 58 €/hr

Philips Drachten ontwikkelt en produceert items van scheerapparaten tot hoogwaardige kwaliteit babyflesjes. De productieorganisatie maakt gebruik van complexe hightech productieprocessen en is te karakteriseren als dynamisch en innovatief en binnen de branche de meest geavanceerde ter wereld.
Een van de productieprocessen is het spuitgieten van kunststof onderdelen. de diversiteit is groot en de onderdelen zijn vaak complex van aard.Voor dit gebied zoeken we een Productie Engineer Moulding die zich wil verdiepen in de gebruikte productietechnieken en zich wil ontwikkelen naar vakspecialist.


Taken:
Als Productie Engineer moulding ben je in eerste instantie vakspecialist en heb je inhoudelijke kennis van spuitgietprocessen en de equipment die daarbij nodig is. Je focus is gericht op de gebieden proces, techniek en organisatie
De hoofdtaken van de functie zijn dan te benoemen als: ondersteunen, verbeteren en innoveren.
Als moulding engineer ondersteun je de productie bij het maken van kunststof onderdelen. Je bent verantwoordelijk voor stabiele processen en het overdragen van kennis naar operators en monteurs.
Daarnaast verbeter je op een gestructureerde manier de bestaande processen en werkwijzen. Je gebruikt data analyse om problemen en oorzaken te onderbouwen. Je onderzoekt verbetermogelijkheden en leidt verbeterprojecten.
Als derde breng je je kennis in bij innovatieprojecten waarin je met een team nieuwe producten en processen introduceert en vrijgeeft voor productie.
Je werkt vanuit een ondersteunende groep waarin mensen vanuit verschillende disciplines vertegenwoordigd zijn. In dit team worden plannen gemaakt en prioriteiten gesteld.
Projecten worden veelal opgepakt in projectteams. Je moet in staat zijn om binnen zon team het voortouw te nemen en een team te trekken. Verder werk je aan een netwerk van contacten binnen de organisatie en overleg je met externe klanten en leveranciers.
Opleidingsniveau:Je beschikt over een technische HBO of WO opleiding (Werktuigbouw of Chemie), aangevuld met een opleiding op het gebied van Kunststoffen, Spuitgieten en Matrijzen. Je hebt daarbij praktijk ervaring met spuitgieten.
Je bent bereid om je verder te verdiepen in het proces spuitgieten en alles wat daar mee samenhangt.
Goede beheersing van de Nederlandse taal is een must.Kennis van Lean Manufacturing en Verbetertechnieken is een pr.


Persoonskenmerken:
Je vindt het leuk om met techniek om te gaan en je te verdiepen in de werking en achtergronden van hiervan. Je kunt theorie vertalen naar de praktijk, maar bent ook in staat om out of the box te denken.Je wordt niet bang van een stuk dynamiek die een productieorganisatie met zich mee brengt. Je kunt snel omschakelen van het ene naar het andere onderwerpen en prioriteiten stellen.
Je bent in staat om je kennis om te zetten in praktische acties. Daarnaast kun je een probleem analyseren en van daaruit richting te geven aan verbeteracties.
Problemen en projecten worden veelal opgepakt in multidisciplinaire teams. Je kunt goed samenwerken en je bent in staat om trekker zijn van een dergelijk team.
Als persoon ben je besluitvaardig en assertief. Je bent communicatief vaardig en kunt mensen meenemen en overtuigen bij veranderingen.

Similar projects

+ Search all projects