With the exception of independent contractors, applicants for this role will be engaged through Randstad company. When making this application your details will be automatically shared with Randstad company for registration with them, who may also contact you about other opportunities with other clients.

Philips

Assembly Production Engineer (Technical Support Group)

Posted Mar 2, 2022
Project ID: PHILJP00024670
Location
Drachten
Duration
10 months
(Mar 14, 2022 - Dec 31, 2022)
Hours/week
40 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Mar 14, 2022 12:00 PM

Beschrijving functie:
Philips Consumer Lifestyle Drachten ontwikkelt en produceert elektrische scheerapparaten. De productieorganisatie maakt gebruik van complexe high-tech productieprocessen en is te karakteriseren als dynamisch en innovatief en binnen de branche de meest geavanceerde ter wereld.

Een van de processen is handling & nauwkeurig assembleren van scheerkappen, -messen en sierdoppen tot scheersystemen. Voor dit proces zoeken we een assembly production engineer die zich wil verdiepen in pick & place units, joining, robot cellen, vision, data ... en zich zodoende wil ontwikkelen tot vakspecialist assembleren. Als assembly production engineer zul je een uitgebreide inwerkperiode krijgen in de verschillende lijnen. 

Taken:
Als assembly production engineer ondersteun je de productie bij het maken van scheerhoofden, op het gebied van proces, techniek en organisatie. Je bent verantwoordelijk voor procesbewaking en -beheersing en zorgt er mede voor dat OEE performance vd processen en equipment op een goed niveau komt en blijft. Dit doe je door knelpunten in de lopende productie te analyseren en op te lossen en kennis over te dragen naar operators en (lijn)monteurs.
Daarnaast ben je in staat om bestaande processen te verbeteren en mee te denken bij het ontwikkelen van nieuwe assemblage processen en/of concepten.
De assembly production engineer werkt vanuit ondersteunende groepen waarin ook mensen van verschillende disciplines vertegenwoordigd zijn. Projecten worden veelal opgepakt in teams en ook met buitenfirma's en hebben een hoog innovatief karakter. Verder werk je aan een netwerk van contacten en overleg je met externe klanten en leveranciers.

Opleidingniveau:
Je beschikt minimaal over een afgeronde technische HBO WTB/electro- (mechatronica?) opleiding en bij voorkeur 1 jaar werkervaring. Je bent in staat om je kennis om te zetten in praktische acties. Daarnaast kun je een probleem analyseren en weet je gestruktureert richting richting te geven aan verbeteracties.
Kennis van Lean Manufacturing en Verbetertechnieken is een pré.

Goede beheersing van de nederlandse taal is een must.

Persoonskenmerken:
Je vindt het leuk om met techniek om te gaan, je houdt daarnaast van werken in een dynamische omgeving. Je hebt organisatie talent, bent “hands on”, hebt een analytisch vermogen en een sterk normbesef. Als persoon ben je besluitvaardig, assertief, communicatief vaardig en beschik je over beïnvloedingsvaardigheden

Similar projects

+ Search all projects