Philips

Manufacturing Engineer - Forming

Posted Sep 30, 2024
Project ID: PHIAJP00000535
Location
Drachten, Friesland
Hours/week
40 hrs/week
Timeline
1 year
Starts: Nov 1, 2024
Ends: Oct 31, 2025
Payrate range
3056 - 4075 €/month
Application Deadline: Nov 1, 2024 12:00 PM

Manufacturing Engineer - Forming (m/f/d)

Environment:

Philips Consumer Lifestyle Drachten ontwikkelt en produceert elektrische scheerapparaten. De productieorganisatie maakt gebruik van complexe hightech productieprocessen en is te karakteriseren als dynamisch en innovatief en binnen de branche de meest geavanceerde ter wereld.

Een van de processen is het koudvormen en harden van kappen, messen en trimmers voor scheerapparaten. Hier wordt gebruik gemaakt van verschillende automatische bewerkingen in koudvorm lijnen (bending, punching, flatening, extrusion, deepdrawing, stretching, coining, forging), harden met bijbehorende handling. Voor dit werkgebied zoeken we een Manufacturing Engineer Forming die zich wil verdiepen in deze fijnmechanische technieken en zich verder gaat ontwikkelen tot vakspecialist. Als Manufacturing Engineer Forming zul je een uitgebreide inwerkperiode krijgen, oa in productie en in de stempelwerkplaats.

De TSG afdeling bestaat uit 39 specialisten en levert ondersteuning aan diverse productieafdelingen binnen de toeleveringsorganisatie van Philips Drachten. De groep is verantwoordelijk voor alle productieprocessen die nodig zijn voor de productie van scheerapparaten, moeder- en kind verzorgingsproducten en de (toekomstige) tandenborstels. Jij bent een van de specialisten in deze groep.

Op elke productieafdeling worden Manufacturing Engineers van de TSG-groep ingezet. Je werkt in een ondersteunende groep samen met andere specialisten (OG genaamd). Met dit team bepaal jij wat er nodig is voor jouw afdeling.


Responsibilities:

  • Als Manufacturing Engineer Forming ondersteun je de productie bij het maken van scheerhoofden, op het gebied van proces, techniek en organisatie.

  • Je bent verantwoordelijk voor procesbewaking en -beheersing. Dit doe je door knelpunten in de lopende productie te analyseren en op te lossen en kennis over te dragen naar operators en stempelmonteurs.

  • Daarnaast ben je in staat om bestaande processen te verbeteren en mee te denken bij het ontwikkelen van nieuwe processen, tooling en/of concepten.

  • De Manufacturing Engineer Forming werkt vanuit een ondersteunende groep, waarin mensen vanuit verschillende disciplines vertegenwoordigd zijn. Projecten worden veelal opgepakt in teams en hebben een hoog innovatief karakter.

  • Verder werk je aan een netwerk van contacten binnen de organisatie en overleg je met externe klanten en leveranciers.



Requirements:

  • Je beschikt minimaal over een afgeronde technische HBO/WO-opleiding (bij voorkeur 'fijnmechanische' werktuigbouwkunde, Engineering & Management of aanverwant).

  • Je hebt meerdere jaren ervaring met koudvormen in een productieomgeving.

  • Je bent in staat om je kennis om te zetten in praktische acties. Daarnaast kun je een probleem analyseren en weet je richting te geven aan verbeteracties.

  • Kennis van Lean Manufacturing en Verbetertechnieken is een pré.

  • Goede beheersing van de Nederlandse taal is een must.



Working at Philips is more than a job. It’s a calling to create a healthier society through meaningful work, focused on innovative, customer-first health technology solutions. Help us improve the health and well-being of billions of people, every year. Ultimately creating a career that no one could have planned for.

Similar projects

+ Search all projects